Hvad kan der gøres ?

I første omgang vil jeg gerne snakke uforpligtende med jer ansvarlige voksne om hvilket problem I gerne vil have hjælp til at få løst. Der tages kun udgangspunkt i de problemer I selv formulerer. Derefter kan vi laves en skriftlig aftale om et forløb. Et forløb består af et antal videooptagelser med efterfølgende tilbagemeldinger. Det er meget vigtigt at alle parter i den situation føler sig trygge ved at vide at alle optagelser behandles yderst fortroligt og at der ikke skrives journaler over forløbet.

Det er den ansvarlige voksne og den I er ansvarlige for (fx barnet), der filmes sammen i en ganske almindelig hverdagssituation. Efterfølgende vises klip fra filmen til den voksne. Disse klip viser kun hvor tingene lykkes og disse klip vises for at fortælle jer hvad der skal gøres mere af for at løse det konkrete problem. Der vil i tilbagemeldingen blive snakket om tingene, men det væsentligste vil være at se udvalgte klip fra filmen. Løsningen bygger altid på det I i forvejen gør..

Et sådant såkaldt Marte Meo forløb vil typisk bestå af 3 - 5 optagelser med tilbagemeldinger. Og der er erfaringer for at sådan et forløb kan have stor effekt i forhold til problemet og I meget hurtigt vil opleve det gør en positiv forskel for kontakten.

tegnet af Maja Liv